У центрі Києва рятувальники провели навчання з ліквідації пожежі

Читать на русском
Метою навчань стала перевірка систем автоматичної пожежної сигналізації, видалення диму, відпрацювання дій рятувальників і персоналу ТРЦ у разі можливої ​​пожежі.

Рятувальники провели 5 квітня практичні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації (пожежі) в ТРЦ «Універмаг «Україна» в Києві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію прес-служби ДСНС у п'ятницю, 6 квітня.

Що для гарантування пожежної безпеки обіцяють зробити чиновникиСлово і Діло розбиралося в обіцянках українських чиновників щодо гарантування пожежної безпеки.

Метою навчань стала перевірка систем автоматичної пожежної сигналізації, видалення диму, відпрацювання дій рятувальників і персоналу ТРЦ у разі можливої ​​пожежі.

Згідно з тактичним задумом, у результаті короткого замикання в електромережі в дитячій кімнаті на 4-му поверсі виникла пожежа, яку виявив черговий охоронець і відразу ж зателефонував до Служби порятунку 101. Черговий пожежного поста прямує на місце займання й приступає до гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння, а його колега з'ясовує наявність людей на поверсі, в разі загрози життю починається їх евакуація. Керівник пожежного поста організовує зустріч і допуск пожежно-рятувальних підрозділів, які прибувають на об'єкт для гасіння пожежі. За декілька хвилин прибувають рятувальники, проводять розвідку, оцінюють складність ситуації й займаються ліквідацією пожежі та евакуацією людей.

На навчаннях також відпрацьовувалися дії з евакуації людей із даху будівлі. Загалом були задіяні 14 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки й близько 80 людей особового складу, вказали в ДСНС.

Раніше рятувальники почали масштабні перевірки громадських місць щодо пожежної безпеки, а також попередили, що мають намір застосовувати силу в разі недопуску інспекторів ДСНС на територію закладів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: