У Чернігівській області в наметовому містечку військової частини сталася пожежа

Читать на русском
У Чернігівській області 29 березня о наметовому містечку військової частини, що дислокується неподалік від села Гончарівське, сталася пожежа.

У Чернігівській області 29 березня о наметовому містечку військової частини, що дислокується неподалік від села Гончарівське, сталася пожежа.

У результаті пожежі був травмований військовослужбовець, повідомляється на сайті військової прокуратури Центрального регіону України, пише «Слово і Діло».

Що для гарантування пожежної безпеки обіцяють зробити чиновникиСлово і Діло розбиралося в обіцянках українських чиновників щодо гарантування пожежної безпеки.

Військовослужбовець-контрактник ЗСУ отримав опіки другого ступеня, також у результаті пожежі згорів намет і було пошкоджено військове майно: ліжка і спальники. Пожежа сталася внаслідок порушення правил експлуатації військової печі.

«Під час огляду місця події за участю фахівців попередньо встановлено, що пожежа сталася внаслідок порушення правил пожежної безпеки, а саме - правил експлуатації військової печі ПОВ 57», - йдеться в повідомленні.

Військовою прокуратурою за фактом пожежі розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України: «порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей».

На даний час пожежно-технічну документацію вилучено, до розслідування залучені фахівці з питань пожежної безпеки Центрального управління безпеки військової служби Генштабу ЗС України.

Постраждалого військовослужбовця було доставлено в Чернігівський військовий госпіталь, де йому була надана необхідна допомога. Зараз стан його здоров'я оцінюється, як задовільний. Проведення досудового розслідування доручено Чернігівському районному відділенню поліції ЧВП ГУНП в Чернігівській обл. при процесуальному керівництві військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

Раніше президент Петро Порошенко розповів, скільки дітей загинуло в зоні АТО.

Нагадаємо, з 30 березня в Україні стартують масштабні пожежні інспекції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: