Перевірки громадських місць: у ДСНС пригрозили застосуванням сили

Читать на русском
Нагадаємо, після трагічної пожежі в російському Кемерово із загибеллю 64 людей, в Україні Кабінет міністрів ініціював перевірку великих торгових центрів.

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін заявляє, що в разі недопуску інспекторів та інших відомств до перевірок безпеки на об'єктах масового перебування людей - будуть застосовуватися силові методи із залученням Національної поліції України.

Він нагадав, що Держслужба розпочала 30 березня такі перевірки громадських місць по всій Україні, повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Новое время».

«На що б я хотів звернути увагу і звернутися, в першу чергу, до мерів... якщо будуть питання, пов'язані з недопуском співробітників ДСНС або інших відомств для проведення перевірки, то прем'єр-міністр чітко визначив для мене завдання - ми будемо готові застосовувати силові методи із залученням підрозділів Національної поліції», - сказав глава ДСНС.

Він закликав голів обласних держадміністрацій надати підтримку підрозділам ГСЧС, які будуть залучені до перевірок.

Нагадаємо, після трагічної пожежі в російському Кемерово із загибеллю 64 людей, в Україні Кабінет міністрів ініціював перевірку великих торгових центрів (ТЦ, ТРЦ, ТРК), шкіл, дитячих садків та інших місць масового скупчення людей.

Відзначимо також, що рятувальники розповіли, за яким графіком перевіряють ТРЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: