Продан провалила обіцянку не голосувати за законопроект щодо реформування парламенту

Читать на русском
Нардеп закликала дотримуватися наявного регламенту, а потім передумала й підтримала ініціативу, проти якої виступала.
Оксана ПроданСлово і Діло

Народний депутат України Оксана Продан провалила обіцянку не голосувати за законопроект щодо реформування парламенту.

Таку обіцянку вона дала 13 листопада 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

Нардепи намагалися ухвалити за основу цей законопроект 8 червня 2017 року, однак тоді не вистачило голосів. Оксана Продан утрималася. Коментуючи цю законодавчу ініціативу, вона зазначила, що перш ніж оновлювати регламент, слід намагатися дотримуватися наявного.

«Особисто я за цей законопроект не голосувала й голосувати не буду. Тому що для того, щоб змінювати регламент, потрібно почати виконувати чинний регламент. Можливо, коли ми будемо виконувати його сьогодні, ми побачимо, що він працює», – сказала Продан.

Наступного дня ВРУ намагалася включити до порядку денного зазначений законопроект, однак голосів не вистачило. Оксана Продан голосувала проти ухвалення цієї законодавчої ініціативи.

Однак 5 квітня 2018 року, коли Верховна Рада ухвалювала за основу цей законопроект та проект змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта, Оксана Продан проголосувала за ці ініціативи. Тому обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Оксана Продан дала 36 обіцянок, з яких 16 виконала, а 7 – провалила.

Нагадаємо, що Оксана Продан увійшла до списку парламентарів, які найчастіше реєстрували законопроекти у вересні 2017 року.

Як нардепи виконують свої обіцянки щодо депутатських запитів та звернень – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: