У НАБУ прокоментували обшуки у сина Авакова

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро проводять слідчі дії у сім'ї керівника Міністерства внутрішніх справ.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра та інших імовірних фігурантів справи в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом закупівлі рюкзаків для Національної гвардії.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Бюро.

«У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП наразі здійснюють слідчі дії (обшуки) в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України», – зазначили у відомстві.

Як заявляють у прес-службі, обшуки проводяться за місцем проживання ймовірних фігурантів провадження.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», детективи НАБУ влітку 2017 року не могли допитати одного зі свідків у рамках цього розслідування. Працівниками Бюро навіть була ініційована процедура стягнення певної суми зі свідка через те, що він не з'явився на допит, однак суд відмовив детективам.

Як з'ясувалося, допит свідка таки відбувся, в результаті чого детективами Бюро був направлений до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проект підозри одному з фігурантів справи. Однак поки невідомо, чи підписаний він. У самій САП не коментують слідчі дії НАБУ, а також інформацію про узгодження підозри одному з фігурантів провадження.

Раніше голова Соціалістичної партії Ілля Ківа заявив, що детективи НАБУ затримали сина Авакова.

Нагадаємо, поліція перекрила вулицю через повідомлення про мінування неподалік від місця обшуку НАБУ в сина очільника МВС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: