«Рюкзаки Авакова»: кому оголосили перший вирок

Читать на русском
Московський районний суд міста Харкова затвердив угоду між прокурором САП  та обвинуваченим Володимиром Івановим про визнання винуватості.

Московський районний суд міста Харкова затвердив угоду між прокурором САП Кричуном та обвинуваченим Володимиром Івановим про визнання винуватості. За угодою Іванов, якого звинувачували у підробленні документів, отримав один рік умовно.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Справа рюкзаків: Аваков вимагає вибаченьМіністр внутрішніх справ Арсен Аваков упевнений, що його син не чинив протиправних дій - і це буде доведено в суді.

У вироку суду від 21 грудня 2017 року йдеться, що Іванова звинувачували в тому, що отримав від невідомих осіб завдання виготовити та підробити документи необхідні для участі ТОВ «Дніпровенд» в переговорній процедурі закупівлі рюкзаків в МВС України.

Обвинувачений, маючи доступ до статутних документів та до печатки ТОВ «Дніпровенд», роздрукував вказані проекти документів та виконав на них підпис від імені директора фірми та поставив печатку ТОВ «Дніпровенд».

У подальшому вказані документи були використані при поставці рюкзаків до Центральної бази ресурсного забезпечення МВС України в березні-травні 2015 року.

Прокурор відмітив, що обвинувачений зобов'язався співпрацювати з правоохоронними органами у виявленні та припиненні інших відомих йому подібних кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, у лютому 2015 року МВС уклало договори з ТОВ «Дніпровенд» на 5 тис. рюкзаків вартістю 14,49 млн грн. та ФОП Плигачов на 1 тис. рюкзаків вартістю 2, 1 млн грн. У червні 2015 року вийшло журналістське розслідування про те, що рюкзаки придбано через підприємства, підконтрольні міністру МВС Арсену Авакову.

В мережі інтернет з’явилося відео, зняте прихованою камерою у кабінеті заммінстра МВС Сергія Чеботаря. На ньому видно, як особа, схожа на сина міністра Авакова, обіцяє поставити відомству велику партію рюкзаків, а замміністра ще до оголошення тендеру обіцяє їх закупити. Згодом з’ясувалося, що «Дніпровенд» користувалася номером телефону харків’янина Володимира Литвина, який є другом у соцмережі Фейсбук Олександра Авакова. Кримінальне провадження по «рюкзаках Авакова» відкрито Генпрокуратурою в липні 2015 року, тодішній генпрокурор Шокін передав його за підслідністю військовій прокуратурі, а від квітня 2016 ГПУ передала справу Національному антикорупційному бюро.

Раніше в НАБУ показали схему розтрати у справі рюкзаків.

Як повідомлялося, у «справі рюкзаків» фігурує син міністра внутрішніх справ України Олександр Аваков, екс-заступник міністра Сергій Чеботар і представник фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимир Литвин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: