Гройсман розповів, коли звільненим із полону почнуть виплачувати кошти

Читать на русском
Звільненим із полону на Донбасі виплатять по 100 тисяч гривень допомоги після того, як уряд отримає результати спеціальної перевірки щодо них.

Звільненим із полону на Донбасі виплатять по 100 тисяч гривень допомоги після того, як уряд отримає результати спеціальної перевірки.

Про це у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

«Хочу підкреслити, що уряд ухвалив відповідну постанову й уряд зарезервував кошти, але виплачувати їх зможемо лише тоді, коли нам соціальні служби дадуть верифікованих людей. Якщо в цих людей немає жодної провини перед нашою державою, тоді ми ці кошти перерахуємо. Ми очікуємо сьогодні на спеціальну інформацію ... Я так розумію, що перевірка ця завершується. Їй, очевидно, потрібен певний час, тому що не все так просто. І після цього люди обов'язково отримають допомогу. Кошти є, вони зарезервовані, ми готові їх виплатити», – заявив Гройсман.

«година запитань до Уряду» ч. 2Інформаційне управління Верховної Ради України

Як повідомлялося, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко надіслала до Кабміну два запити щодо невиконання урядом його рішення про надання грошової допомоги звільненим із полону заручників.

27 грудня 2017 року з окупованої частини Донбасу були звільнені 74 незаконно утримуваних українці. До ОРДЛО українська сторона передала 233 особи.

Наприкінці січня 2018 року ЗМІ повідомляли, що за місяць після звільненню з полону бойовиків «ДНР» і «ЛНР» люди все ще не відновили свої документи та не отримали компенсації від України. 31 січня Кабмін передбачив, що звільнені з ОРДЛО заручники отримають 100 тисяч гривень одноразової допомоги.

26 березня Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб закликало Службу безпеки України надавати списки звільнених із полону бойовиків українців частинами для прискорення виплати їм допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: