У СБУ просять списки звільнених з полону українців

Читать на русском
МінТОТ попросить СБУ надавати списки звільнених із полону бойовиків українців частинами для прискорення виплати їм допомоги.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб попросить Службу безпеки України надавати списки звільнених із полону бойовиків українців частинами для прискорення виплати їм допомоги.

Про це керівник МінТОТ Вадим Черниш сказав у інтерв'ю, пише «Слово і Діло».

Названі імена в'язнів для обміну на Сущенка та СенцоваУкраїнців Романа Сущенка та Олега Сенцова планують обміняти на кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одинцова, засуджених в Україні до 13 й 14 років в'язниці.

«Я думаю, там зараз іде перевірка кожної людини. Кошти зарезервовані для виплат, порядок витрачання цих коштів буде відпрацьований», – зазначив він.

«Ми найближчим часом проведемо погоджувальну нараду зі Службою безпеки України та відповідними адміністраціями, й повідомимо громадськості, як це відбуватиметься», – повідомив міністр.

Крім того, Черниш додав, що міністерство планує просити СБУ надавати списки звільнених з ОРДЛО українців частинами для прискорення виплати допомоги.

«Ми поговоримо з ними, можливо, вони частинами надаватимуть ці списки. Тобто дадуть список тих, кого вже перевірили», – пояснив міністр.

Як відомо, 27 грудня 2017 року з окупованої частини Донбасу були звільнені 73 незаконно утримуваних українців. До ОРДЛО українська сторона передала 233 особи.

Це був найбільший обмін утримуваними особами між сторонами з 2015 року.

Кабмін передбачив, що звільнені з ОРДЛО заручники отримають 100 тисяч гривень одноразової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: