Вже вдома. Росіян обміняли на українських прикордонників

Читать на русском
Україна обміняла двох своїх прикордонників на двох співробітників ФСБ. Прикордонники Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь перебували в російському СІЗО 4 місяці.

У Харківській області на КПП «Гоптівка» відбувся обмін двох викрадених російськими спецслужбами українських прикордонників на двох співробітників ФСБ РФ.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє ТСН Live у Facebook.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Прикордонники Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь перебували в російському СІЗО 4 місяці. В Росії їм закидали незаконний перетин кордону, хоча в Державній прикордонній службі України наголошують, що їх викрали.

Нагадаємо, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко раніше розповіла, що звільнення 5 українців з ОРДЛО зірвалося, але 2 березня Україна чекає повернення додому двох громадян, які перебувають у в'язницях Росії.

Як відомо, на переговорах у Мінську домовилися про «абсолютне перемир'я» з 5 березня. Також в у Станиці Луганській може відбутися розведення сил і засобів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: