Словаччина зацікавилася аеропортом «Ужгород»

Читать на русском
Словацька компанія Vedecko-vyskumna, A.C. зацікавилася концесією аеропорту Ужгород. У разі реалізації проект на початковому етапі будуть запущені три щотижневих рейси Братислава-Ужгород-Київ.

Словацька компанія Vedecko-vyskumna, A.C. зацікавилася концесією аеропорту «Ужгород». У разі реалізації проекту на початковому етапі будуть запущені три щотижневих рейси Братислава-Ужгород-Київ.   Як інформує «Слово і Діло», про це заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, йдеться на офіційному сайті ОДА.

Як наголошується, він вже провів зустріч із потенційними концесіонерами. Під час зустрічі голова ОДА нагадав, що після закінчення відповідної міждержавної угоди між Україною та Словаччиною аеропорт обслуговує повітряні судна лише в режимі прямої видимості.

«Оскільки встановлене в Ужгороді обладнання «Украероруху» застаріле й не відповідає вимогам ЄС, надій на повторне підписання міждержавної угоди між Україною та Словаччиною практично немає. Тому найбільш оперативний запуск повноцінної роботи аеропорту можливий у разі взяття його в концесію компанією з країн ЄС», – говорить Москаль.

Єдина умова Закарпатської ОДА та облради для концесіонерів у разі успішного вирішення питання – це відновлення регулярного авіасполучення між Ужгородом та Києвом.

«Якщо проект вдасться реалізувати, то на початковому етапі ми готові запустити щотижня три рейси Братислава-Ужгород Київ, – зазначив президент Vedecko-vyskumna, A.C. Роберт Спішак, – А в подальшому запровадимо авіасполучення Ужгорода з Будапештом, Віднем, Прагою, а також курортами Туреччини, які дуже популярні в період відпусток».

Мені б у небо: що обіцяють українські чиновники з приводу пасажирських авіаперевезеньЗахід Ryanair в Україну та відкриття аеропортів – що українські чиновники обіцяють щодо пасажирських авіаперевезень.

У результаті була досягнута домовленість, що словацька компанія за власний рахунок проведе незалежну експертизу аеропорту «Ужгород», щоб об'єктивно оцінити його технічний стан і балансову вартість, після чого надішле листа до Закарпатської обласної ради з проханням надати аеропорт у концесію (при цьому віддавати в концесію злітно-посадкову смугу не можна, нагадує Москаль). Остаточне рішення ухвалюватиме більшість депутатського корпусу обласної ради.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури планує до 2020 року збудувати в Білій Церкві міжнародний аеропорт для вантажних і пасажирських авіаперевезень.

Як повідомлялося раніше, аеропорту в Полтаві змінили статус.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: