Під Києвом хочуть збудувати новий міжнародний аеропорт

Читать на русском
Міністерство інфраструктури України має намір до 2020 року збудувати міжнародний аеропорт Біла Церква для вантажних і пасажирських перевезень.

Міністерство інфраструктури України має намір до 2020 року побудувати міжнародний аеропорт «Біла Церква» для вантажних і пасажирських перевезень.

Про це йдеться в інвестиційному проекті міністерства, передає «Слово і Діло».

Битва за Ryanair і реформа «Укрзалізниці»: як Омелян виконує обіцянкиВолодимир Омелян останні два тижні справжній ньюсмейкер – захід Ryanair, будівництво майданчика для Hyperloop. Слово і Діло аналізувало, як у міністра йдуть справи з виконанням інших обіцянок.

Орієнтовна вартість проекту становить €52 млн.

Так, планується реконструкція аеродрому, будівництво перону, вантажно-логістичного комплексу та пасажирського терміналу. Крім того, проект передбачає встановлення радіотехнічного обладнання, засобів посадки та світло-сигнальної системи й техніки для утримання злітно-посадкової смуги.

Передбачається, що джерелом фінансування може стати державний бюджет, приватні інвестори або пільгове кредитування й гранти від міжнародних фінансових компаній.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в Україні найближчим часом буде створене нове авіапідприємство, але не в столичному регіоні.

Нагадаємо також, МАУ повідомила про відкриття нових авіарейсів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: