НАБУ повідомило про підозру ще одному фігуранту справи АМПУ

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному в справі Адміністрації морпортів України, яку розслідує НАБУ.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: «Слово і Діло»

У рамках кримінального провадження за фактом розкрадання 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів України на тендерах щодо послуг днопоглиблення в портах детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру кінцевому бенефіціару офшору Kleona Trade LLP Андрію Мишку.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва двотижневої давності за результатами розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні вказується, що Мишко не був затриманий і добровільно з'явився до НАБУ, а в подальшому – до суду. Йому повідомили про підозру 9 лютого й того ж дня обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Також на Мишка поклали наступні зобов'язання: прибувати за першим викликом, не відлучатися з місця проживання без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання, здати на зберігання закордонні паспорти, утримуватися від спілкування з фігурантами провадження та носити електронний браслет.

Як відомо, компанія Kleona Trade LLP є власником судна Severodvinskiy, якє ТОВ «Техморгідробуд Миколаїв» брало в оренду за завищеними цінами через посередника – ще один офшор Krayteks Group Holding Ltd.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру ще одному фігуранту справи АМПУ.

Раніше суд наклав арешт на автомобіль підозрюваного в справі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: