Реконструкція золотоніського колектора: НАБУ повідомило про підозру двом фігурантам

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро повідомили про підозру двома фігурантам справи про реконструкцію колектора в Черкаській області.

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру начальнику комунального підприємства «Міський водоканал» Сергію Кузнєцову та директору приватного підприємства «Ді Проект» Любові Костемській у розтраті державних коштів, виділених для реконструкцію самопливного та напірного колекторів водовідведення в Золотоноші Черкаської області.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Бюро.

Обох підозрюваних суд взяв під варту з альтернативою застави в 2 мільйони гривень для директора КП «Міський водоканал» та 1,5 мільйона гривень – для керівника ПП.

«29 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру директору одного з комунальних підприємств у Черкаській області, а також директору приватного підприємства в скоєнні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Того ж дня під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження в Золотоноші здійснені обшуки та вилучені документи, речі й предмети, які можуть бути використані як докази провини підозрюваних», – зазначають у НАБУ.

За даними слідства, знаючи про незадовільний стан самоплинного та напірного колекторів водовідведення у Золотоноші та необхідність їх реконструкції, службовці комунального підприємства домовилися з представниками «Ді Проект» про виготовлення підробленої проектно-кошторисної документації. На думку детективів НАБУ, до документації були внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу робіт, а також об'ємів та вартості матеріалів, необхідних для їх виконання. Відповідно до висновку експертизи, ринкова вартість однієї каналізаційної труби могла становити близько 11 тисяч гривень, тоді як у документації вартість однієї труби була вказана в сумі понад 16 тисяч гривень.

У подальшому Міністерство екології і природних ресурсів затвердило поданий проект кошторису, підготовлений службовцями комунального підприємства. Відтак, із державного бюджету були виділені кошти для реалізації проекту. При цьому службовці КП одночасно уклали договір з іншим приватним підприємством у Київській області на постачання матеріалів для реалізації робіт із реконструкції за ринковою ціною. Досудовим розслідуванням встановлено, що різниця у вартості між заявленою в підробленій документації та фактичною була привласнена посадовцями комунального підприємства. Наразі встановлено, що внаслідок вказаних дій державі було завдано збитків у сумі понад 12 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється спільно з Управлінням захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, що НАБУ розслідує зловживання під час передачі з держвласності близько 100 гектарів землі.

Раніше Бюро завершило розслідування справи паливних схем у Міністерстві оборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: