Данилюк не впорався з обіцянкою реформувати митницю в 2017 році

Читать на русском
Голова Мінфіну Олександр Данилюк обіцяв за минулий рік реформувати митницю. Однак на початку цього року Кабмін скасував усі відповідні постанови, а реалізацію реформи назвали неможливою.
Олександр Данилюкminfin.gov.ua

Міністр фінансів України Олександр Данилюк не виконав обіцянку протягом минулого року реформувати митницю.

Він дав таку обіцянку 6 лютого 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми зараз завершуємо комплексний план реформування митниці, на це було витрачено кілька місяців. Наприкінці тижня ми презентуємо його прем'єр-міністру. Це буде чіткий план, який дозволить нам протягом року перетворити нашу митницю на ефективно функціонуючу європейську митницю. Це наше завдання», – говорив міністр, презентуючи план роботи відомства на рік.

У березні та липні була затверджена концепція реформування системи органів державної податкової та митної політики, а також ухвалена постанова про реорганізацію територіальних органів Державної фіскальної служби. Реформа передбачала створення Міжрегіональної митниці та Міжрегіонального головного управління ДФС.

Однак 11 січня 2018 року Кабінет міністрів вирішив скасувати ці постанови, а в. о. голови Фіскальної служби Мирослав Продан і парламентський комітет з питань податкової та митної політики розкритикували ініціативи Міністерства фінансів, назвавши їх реалізацію неможливою.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман учора заявив, що реформа ДФС залишається актуальним завданням. Таким чином, Данилюк зі своєю обіцянкою не впорався.

Нагадаємо, Кабінет міністрів звільнив Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: