У Мінфіні розповіли, коли принцип «єдиного вікна» на митницях стане обов'язковим

Читать на русском
У Мінфіні розповіли, коли принцип єдиного вікна на митницях стане обов'язковим для всіх підприємств і державних органів.

Міністерство фінансів внесе на розгляд Кабміну проект постанови, яке зробить інформаційний обмін за принципом «єдиного вікна» обов'язковим на митницях з 1 лютого 2018 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінфіну.

«Проект Постанови передбачає низку змін до функціонування інформаційного обміну за принципом «єдиного вікна». Зокрема, тепер поширення дії «єдиного вікна» буде на операції з переміщення товарів в абсолютно всіх митних режимах (наразі це тільки імпорт та експорт), а також на переміщення товарів за періодичними митними деклараціями та попередніми деклараціями, які містять повний обсяг даних (наразі тільки на обмежене коло митних декларацій при імпорті та експорті)», – розповіли в Мінфіні.

У міністерстві зазначили, що обов'язкове використання «єдиного вікна» має поставити в рівні умови бізнес, забезпечить проведення державного контролю не на папері, а насправді і надасть можливість оцінити швидкість роботи митниці та держорганів при виконанні формальностей.

Проект постанови Мінфін внесе на розгляд уряду наступного тижня.

Нагадаємо, 1 вересня в Мінфіні запропонували піднімати акциз на сигарети щорічно.

30 серпня голова відомства Олександр Данилюк розповів, яким буде Бюджет-2018.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: