Кіпрський суд заморозив активи Ахметова у справі про «Укртелеком»

Читать на русском
Кіпрський суд заморозив активи Ріната Ахметова на суму 820 мільйонів доларів у справі про Укртелеком, також під арешт може потрапити найдорожча квартира в Гайд-парку в Лондоні, яка належить бізнесмену.

Кіпрський суд заморозив активи Ріната Ахметова на суму $820 млн у справі про «Укртелеком», також під арешт може потрапити найдорожча квартира в Гайд-парку в Лондоні, яка належить бізнесмену.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Financial Times.

В Ахметова хочуть відсудити частку «Київенерго»Прокуратура хоче повернути місту 12,7% акцій «Київенерго», 61% – «Київгазу» та 67% – «Київводоканалу».

Таким чином, суд задовольнив позов компанії Raga Establishment, яка належить колишньому голові правління Родовід Банку Денису Горбуненку. Raga продала «Укртелеком» Ахметову в 2013 році за 860 мільйонів доларів, але бізнесмен нібито вніс лише 100 мільйонів доларів авансу й припинив платежі.

Під заморожування активів може потрапити в тому числі найдорожча квартира в Гайд-парку в Лондоні, яку Ахметов придбав у 2011 році.

На подання апеляції Ахметов має час до 8 січня.

Нагадаємо, що держава продала 92,79% акцій «Укртелекому» в 2011 році за 10,6 млрд грн. Фонд державного майна недавно оголосив операцію з продажу «Укртелекому» недійсною й вимагає повернути корпорацію державі.

Як відомо, з «Укртелекому» в дохід держави стягнута велика сума.

Також повідомлялося, що «Укртелеком» повертається у власність держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: