У Нідерландах заарештували активи Ахметова – ЗМІ

Читать на русском
У Нідерландах суд видав тимчасовий наказ про замороження базованих у Нідерландах компаній бізнес-групи СКМ, власником якої є Рінат Ахметов.

У Нідерландах суд видав тимчасовий наказ про замороження базованих у Нідерландах компаній бізнес-групи СКМ, власником якої є Рінат Ахметов.

Рішення суду пов’язане з довготривалим судовим процесом щодо суми 820 мільйонів доларів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Ахметову обмежили витрати на особисті потребиОкружний суд міста Нікосія (Кіпр) заборонив українському олігарху Рінату Ахметову витрачати понад 20 тисяч євро на місяць.

Агентству надав копію рішення суду сам позивач – кіпрська компанія Raga (належить колишньому українському банкіру Денису Горбуненку).

Нідерландський суд видав тимчасове рішення заморозити активи зареєстрованих у Нідерландах підприємств SCM, серед яких – найбільша українська сталеливарня Metinvest і найбільша приватна енергетична компанія DTEK.

Нещодавно Кіпрський суд також заморозив активи українського олігарха на аналогічну суму. Йдеться про позов Raga у справі про продаж Укртелекому.

Водночас компанія SCM заявила у вівторок, 9 січня, що їй нічого невідомо про рішення нідерландського суду.

«Якщо йдеться про справу активів групи SCM, то вони працюють без змін», - йдеться у відповіді прес-служби Ахметова.

Reuters наразі звернулася за копією рішення самого суду у Нідерландах.

Щодо рішення кіпрського суду в СКМ зазначили, що мають намір оскаржити його.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: