З'ясувалися подробиці справи про хабар Супрун у вигляді квартири

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розповіли подробиці справи про квартирний хабар керівнику Міністерства охорони здоров'я.
Уляна Супрун

Виконувачу обов'язків міністра охорони здоров'я Уляні Супрун пропонували неправомірну вигоду у вигляді однокімнатної квартири в Вишневому за те, що вона посприяє в отриманні коштів міжнародних організацій для закупівлі медичного обладнання в Вишневську міську лікарню.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Кримінальне провадження порушено детективами НАБУ за заявою Супрун ще 25 січня 2017 року.

Згідно із заявою Супрун, депутат Чабанівської селищної ради – помічник-консультант народного депутата Олега Ляшка Олег Богачев і міський голова Вишневого Ілля Діков за попередньою змовою запропонували їй неправомірну вигоду у вигляді однокімнатної квартири. Квартира розташована в ЖК «Акварелі 2» по вул. Освіти, 19 у Вишневому, Києво-Святошинського району, Київської області площею 44,5 квадратних метрів і вартістю близько 490 тисяч гривень. За це в.о міністра повинна була допомогти в отриманні коштів міжнародних організацій для закупівлі магнітно-резонансного томографа та цифрового мамографа в Вишневську міську лікарню.

У рішенні вказується, що вперше така пропозиція була висловлена ​​за день до заяви Супрун, 24 січня 2017 року в кабінеті першого заступника міністра, а потім ще в лютому, а також в червні в ресторані «Катюша» в присутності Супрун, помічника Ляшка і мера Вишневого .

Після останньої зустрічі, в червні 2017 року, позаштатний радник міністра Станіслав Грещишин приїжджав у ЖК «Акварелі 2», очевидно, подивитися на квартиру і передав копію свого паспорта та ідентифікаційного коду для оформлення квартири. Планувалося, що об'єкт запишуть саме на цього радника Супрун.

У липні Грещишин зустрічався з мером Вишневого в його кабінеті. У листопаді мер передав йому підписані примірники документів по квартирі: договір купівлі-продажу майнових прав на квартиру, попередній договір про надання житлово-комунальних послуг тощо.

Вже з лютого 2017 по справі велися негласні розшукові слідчі дії і зустрічі радника Супрун фіксувалися.

У зазначеному рішенні детектив просив надати тимчасовий доступ до документів Укргазбанку по його клієнтам інвестфонду «Мігліорі» і ТОВ «Акварелі Девелопмент Холдинг», а саме про рух коштів по рахунках та інших документів.

Нагадаємо, НАБУ нагрянуло з обшуком до помічника Ляшка.

Пізніше нардеп прокоментував слідчі дії у його помічника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: