Катастрофа МН17: слідчі оприлюднили нові висновки

Читать на русском
Російські радари не зафіксували запущену з комплексу Бук ракету. Однак, на думку експертів, це не означає, що ракети не було.

Міжнародна слідча група з розслідування катастрофи МН17 опублікувала висновки двох незалежних експертів по зображенню з радарів, які передала російська сторона.

На знімках з російських радарів не була зафіксована запущена з комплексу Бук ракета, передає «Слово і Діло».

Однак, на думку слідчої групи, це не означає, що ракети взагалі не було.

Зображення з радарів вивчали два незалежні експерта. Вони прийшли до висновку, що радіолокаційна станція в російському Усть-Донецьку могла не зафіксувати ракету Бук через властивостей її польоту, зокрема, через її швидкості.

«Швидкість ракети набагато вище, ніж швидкість цивільної авіації, настройки громадянської радіолокаційної станції такі, що такі швидкісні об'єкти зазвичай не видно на радарних зображеннях. Це запобігає хаос на радарної зображенні», - йдеться в повідомленні. Разом з тим, слідча група також звертає увагу на той факт, що російські радари не зафіксували жодного іншого літака поблизу MH17.

Нагадаємо, 17 липня 2014 «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам-Куала-Лумпур, впав в захопленій Донецької області. Всі 298 людей загинули.

Експерти встановили, що пасажирський літак збили з установки Бук, привезеної бойовикам з Росії. РФ свою причетність заперечує.

Згідно з висновком Bellingcat, Бук перевозив відставний російський генерал-майор Сергій Дубинський ( «Хмурий»).

Також стало відомо, що родичі жертв добилися багатотисячні компенсацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: