Facebook видалив більш ніж 270 сторінок «фабрики тролів»

Читать на русском
Facebook заблокував понад 270 сторінок, які керувались з російського Агентства досліджень інтернету, що використовувалися для маніпуляцій громадською думкою.

Соцмережа Facebook заблокувала понад 270 сторінок, які керувались з російського «Агентства досліджень інтернету» (IRA), що використовувалися для маніпуляцій громадською думкою у самій Росії, та сусідніх країнах, де використовують російську мову, зокрема, в Україні.

Про це засновник Facebook Марк Цукерберг написав на своїй сторінці у соцмережі, повідомляє «Слово і Діло».

Google перевірятиме новини на фейкиПошукова система Google запускає сервіс CrossCheck, що перевірятиме новини на достовірність.

«Цей конкретний набір сторінок та облікових записів був націлений на Росію та людей, які розмовляють російською мовою у сусідніх країнах, таких як Азербайджан, Узбекистан та Україна», – заявив Цукерберг.

У цьому випадку деякі з сторінок, які були видалені, належать російським новинним організаціям, що контролювалися IRA.

Принаймні за однією такою сторінкою у Facebook стежило близько мільйона людей. Крім того, ще близько 500 тисяч користувачів стежили за одним із таких облікових записів у Instagram. Цукерберг пояснив, що Facebook із повагою ставиться до людей і урядів, які діляться політичними поглядами у соцмережі, але не дозволяє їм створювати фейкові облікові записи для цього.

Засновник Facebook зазначив, що у найближчі кілька тижнів користувачі за допомогою спеціального інструменту зможуть перевірити, чи стежили вони за обліковими записами, контрольованими «фабрикою тролів».

Раніше Марк Цукерберг пояснив, що вирішити проблеми з безпекою даних в Facebook не вийде за кілька місяців.

Також Facebook фігурує в скандалі з масштабним витоком даних, коли британська фірма Cambridge Analytica незаконно отримала дані 50 млн користувачів під час співпраці з президентом США Дональдом Трампом під час передвиборної кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: