Повінь на Закарпатті: вода досягла історичного максимуму

Читать на русском
На Закарпатті рівень води досяг історичного максимуму паводка 2001 року. Максимальна хвиля проходить у низинних районах Закарпаття біля державного кордону України.

На Закарпатті рівень води досяг історичного максимуму паводка 2001 року. Максимальна хвиля проходить у низинних районах Закарпаття біля державного кордону України.

Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, пише «Слово і Діло».

Тим часом у середній течії основних водних артерій Закарпаття вода пішла на спад і повернулася в русла. Наступні дні вода поступово сходитиме із сільськогосподарських угідь самопливом, повідомляє Москаль. На підтоплених ділянках у межах населених пунктів воду продовжують відкачувати пересувні та стаціонарні насосні станції.

«Станом на ранок понеділка найвищий рівень води в річці Боржава проходив у селі Верхні Ремети поблизу Берегового. Вода досягла історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року й протягом сьогоднішнього дня проходитиме в Берегівському районі до впадіння в Тису. Дамби вздовж Боржави реконструйовані, тому підтоплень населених пунктів не очікуємо. Ситуація перебуває під постійним контролем», – йдеться в повідомленні.

У річці Латориця найвищий рівень води проходить поблизу Чопа.

Рух автотранспорту на раніше підтоплених ділянках дороги національного значення Мукачево-Рогатин відновлений.

«Загиблих чи постраждалих внаслідок грудневого паводка, а також руйнувань приватного сектора та об’єктів соціальної сфери немає», – додається в повідомленні.

Нагадаємо, через повінь у Мукачеві Закарпатської області залишилася без централізованого водопостачання частина будинків. Решті міста скоротили час подачі води.

Тим часом, Укргідрометцентр оголосив штормове попередження на понеділок у 12 областях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: