В Ощадбанку пояснили, чому закривають відділення

Читать на русском
Державний Ощадбанк закриває велику кількість відділень, враховуючи їх економічну ефективність.

Державний Ощадбанк закриває велику кількість відділень, враховуючи їх економічну ефективність.

Про це заявив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний в інтерв'ю «Економічній правді», передає «Слово і Діло».

СБУ затримала топ-менеджера ОщадбанкуЗараз банкіру повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

«Головний критерій - економічна ефективність і економічна обгрунтованість нашої присутності в тому чи іншому регіоні. Ми розуміємо, що оскільки банк продовжує процес модернізації, то філія - ​​це точка, куди повинні бути спрямовані інвестиції, щоб її розвивати», - пояснив він.

За словами Пишного, мережа відділень Ощадбанку продовжить скорочуватися. При цьому, рішення про закриття відділення приймається після спілкування з місцевими органами влади.

«Абсолютно вся мережа філій, яка підпадає під скорочення, є економічно неефективною. Левова частка відділень Ощаду знаходиться в сільській місцевості. Надалі буде відбуватися не просто механічне скорочення, а оптимізація мережі із застосуванням принципів геомаркетингу, які визначають оптимальне місцезнаходження відділення з точки зору бізнесу», - заявив Пишний.

Він також зазначив, що відділення нового формату набагато ефективніше.

«За три роки ми створили 600 відділень нового формату. У деяких випадках їх ефективність вище в два рази. У середньому в системі вони працюють на 40% краще, ніж філії традиційного формату», - розповів Пишний.

Раніше в Ощадбанку заговорили про докапіталізацію.

Нагадаємо також, Кабмін затвердив стратегію розвитку Ощадбанку на п'ять років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: