Васюник провалив обіцянку не голосувати в Раді через те, що до порядку денного не увійшли його законопроекти

Читать на русском
Парламентар порушив власне слово не давати жодного голосу за законопроекти всього порядку денного й усе-таки підтримав підвищення пенсій для вдів військових пенсіонерів та інші документи.
Ігор ВасюникСлово і Діло

Народний депутат України Ігор Васюник провалив обіцянку не голосувати за ініціативи інших нардепів, які були включені до порядку денного через те, що до нього не увійшли його законопроекти про обмеження продажу алкоголю в нічний час та про захист пам'яток ЮНЕСКО в Україні.

Таку обіцянку він дав 20 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Реально набридло! Маючи найкращі результати з відвідування пленарних засідань та підтримки законопроектів щодо проведення реформ … я вже 3 роки не можу внести на розгляд парламенту деякі закони. №3149 – про обмеження продажу алкоголю в нічний час та №1553 – про захист пам’яток ЮНЕСКО в Україні. Колись така сама ситуація була із законопроектом про гуртожитки, який я вніс в одній каденції, а ухвалили – в наступній. Чотири роки! Важливі законопроекти в парламенті ухвалюються лише завдяки тим, хто відповідально ставиться до своєї роботи. Алє є й ті, хто приходить на голосування лише на свої законопроекти, на кадрові питання або на відверто лобістські, й ці питання завжди ставлять першими до порядку денного. З таким ставленням до роботи – таке ставлення й до держави. Більше не даю жодного голосу за новий порядок денний», – написав Васюник на своїй сторінці в Facebook.

Новий пленарний тиждень розпочався 3 квітня 2018 року з голосування за розгляд за скороченою процедурою проекту закону про пенсійне забезпечення колишніх військовослужбовців, щодо членів сім'ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника. Нагадаємо, що цей законопроект раніше був включений до порядку денного роботи Верховної Ради.

Нардеп Ігор Васюник підтримав цей проект закону, як і подальше голосування. Як би це не було парадоксально, але сумлінно виконуючи свою роботу, парламентар провалив власну обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Васюник дав 35 обіцянок, з яких 17 виконав, а 12 – провалив.

Нагадуємо, подивитися, які проекти законів були ухвалені для подальшого розгляду на Погоджувальній раді, можна на нашій інфографіці.

Раніше ми писали, що Васюник став одним із найактивніших парламентарів, які найчастіше реєстрували законопроекти в листопаді 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: