Голова СБУ прокоментував справу Савченко

Читать на русском
Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав дочекатися закінчення розслідування за підозрою в підготовці терактів за участю народного депутата Надії Савченко.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав дочекатися закінчення розслідування за підозрою в підготовці терактів за участю народного депутата Надії Савченко.

Також Грицак закликав утриматися від політизації цього розслідування. Про це він заявив в ході брифінгу в Одесі, передає «Слово і Діло».

Савченко оприлюднила ролик з обіцянкою йти в президенти: реакція соцмережНадія Савченко оприлюднила передвиборчий ролик, де вона одягає військову форму й говорить, що стане кандидатом у президенти.

«Мені не подобається надмірна політизація цього процесу... Не я розкрив цей злочин, а розкрила наша українська контррозвідка. І я хочу сказати, що прості громадяни потрапили б під обстріл 120 мм мінами з мінометів, завезених з «ДНР» і наданих особисто Захарченком та Тимофєєвим (керівниками терористичної організації «ДНР» Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим)... Це не просто слова, які ми вимовляємо, - йшлося про реальну підготовку теракту», - сказав він.

Він висловив переконання в тому, що «планувалася масштабна дестабілізація, яка могла стати початком кінця для України».

«Давайте не будемо політизувати. Дайте слідчим спокійно розслідувати це кримінальне провадження. Зараз на цьому піаряться всі, хто попало. Не треба цього робити! І я звертаюся до журналістів: (...) не підіймайте ви це питання, нехай розслідують цю справу, нехай потім подивляться міжнародні експерти, юристи, хто завгодно. Ми не грали і нічого не інсценували, - готувалися теракти, і за це я відповідаю», - заявив Грицак.

Раніше стало відомо, що адвокат Савченко взяв самовідвід.

Також відзначимо, що сестра Савченко попросила допомоги у Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: