Голова МЗС Німеччини пояснив, навіщо потрібна Росія ЄС

Читать на русском
Західні країни готові вести діалог з Росією, незважаючи на висилку дипломатів через отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Західні країни готові вести діалог з Росією, незважаючи на висилку дипломатів через отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на газету Bild am Sonntag, про це заявив міністр Іноземна справ ФРН Хайко Маас.

Росія вишле з Британії десятки дипломатівПонад 50 британських дипломатів і технічних співробітників дипмісій залишать Російську Федерацію.

Як повідомляє, дипломат зазначив, що дії РФ в останні роки, «безумовно, підірвали довіру до неї». У цьому світлі реакція Євросоюзу на отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля в Британії була правильною і стала для Москви «знаком згуртованості» західних країн.

У той же час міністр визнав, що Німеччина «потребує Росії як в партнера» - зокрема, для врегулювання конфліктів та підтримання міжнародного порядку.

«Ми відкриті для діалогу і сподіваємося, що довіру поступово вдасться відновити, якщо і сама Росія готова до цього», - додав Маас.

Раніше Берлін вирішив вислати чотирьох російських дипломатів РФ в зв'язку зі «справою Скрипаля». У відповідь МЗС РФ вжив аналогічні заходи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: