Набув чинності закон про тимчасовий дозвіл на мовлення в районі АТО

Читать на русском
В Україні набув чинності закон № 2244-VIII про тимчасові дозволи на мовлення в зоні АТО. Місяць тому документ опублікували в «Голосі України».

В Україні набув чинності закон № 2244-VIII про тимчасові дозволи на мовлення в зоні АТО.

Місяць тому документ опублікували в «Голосі України», передає «Слово і Діло».

Олена Бондаренко дала інтерв'ю Гордону: реакція соцмережЕкс-нардеп від Партії регіонів Олена Бондаренко дала інтерв'ю Дмитру Гордону. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

З 11 лютого Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення може видавати дозволи на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення. Йдеться про райони України, що межують з тимчасово окупованої території України, зокрема Кримом, а також районах Донецької і Луганської областей.

Такий дозвіл видається безоплатно без проведення конкурсу - за принципом заявок - і діє протягом року.

При чому Нацрада сама повинна визначити порядок видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умови дозволу та порядок здійснення нагляду за дотриманням законодавства відповідними компаніями.

При видачі дозволів на тимчасове мовлення Нацрада повинна керуватися необхідністю захисту інтересів держави, протидії інформаційній агресії, збалансованого і неупередженого інформування аудиторії про суспільно значимі події в Україні. Виходячи з цих пріоритетів визначаються відповідні вимоги до програмної концепції мовлення.

Уточнюється, що в Україні переходять від аналогового до цифрового мовлення, згідно з планом розвитку - крім територій з особливим режимом мовлення.

Нагадаємо, Литва передасть цифрові телепередавачі для Донбасу.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі будують українські телевежі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: