Ілон Маск назвав дату запуску першого інтернет-супутника

Читать на русском
Засновник SpaceX і Tesla Motors Ілон Маск планує відправити в космос в 2019 році перший зі своїх 4425 супутників для забезпечення високошвидкісного інтернету на Землі.

Засновник SpaceX і Tesla Motors Ілон Маск планує відправити в космос в 2019 році перший зі своїх 4425 супутників для забезпечення високошвидкісного інтернету на Землі.

Про це повідомляє CNBC, пише «Слово і Діло».

«У листопаді компанія розповіла про плани пщодо розміщення 4425 супутників в космосі Федеральної комісії зі зв'язку. Але в документі не було точних відомостей щодо термінів», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в середу стало відомо, що компанія почне тестування самих супутників, запуск одного прототипу до кінця року, а другий - протягом «перших місяців» 2018 року.

Так, SpaceX почне свою кампанію запуску повноцінного супутника в 2019 році. Решта ж супутників будуть запущені поетапно до 2024 року. Планується, що 4425 супутників будуть працювати в 83 орбітальних площинах на висотах від 1110 до 1325 км.

SpaceX стверджує, що США відстають від інших розвинених країн в галузі широкосмугової швидкості і цінової конкурентоспроможності, в той час як чимало сільських районів не обслуговуються традиційними інтернет-провайдерами.

Сателіти компанії будуть забезпечувати мережу в космосі, яка зможе забезпечувати високі швидкості широкосмугового доступу без необхідності в кабелях.

Раніше Ілон Маск пообіцяв запровадити комп'ютер в мозок кожної людини.

Як повідомлялося, Володимир Гройсман запропонував Ілону Маску вкластися в енергозбереження України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: