В Україні перевірять усіх, хто отримав громадянство за роки незалежності

Читать на русском
Державна міграційна служба (ДМС) почала перевірку всіх людей, які отримали українське громадянство за роки незалежності України.

Державна міграційна служба (ДМС) почала перевірку всіх людей, які отримали українське громадянство за роки незалежності України.

Про це під час засідання колеги МВС заявив керівник Державної міграційної служби Максим Соколюк, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, зафіксовані випадки, коли суди приймають рішення про проживання в Україні на підставі фейкових довідок про проживання в Україні до 1991 року, виданих посадовими особами міграційної служби, що дає підставу для незаконного отримання іноземцями українського громадянства.

«Розпочато роботу по повній перевірці підстав отримання українського громадянства за всі роки незалежності. Особливу увагу буде приділено отриманню громадянства за нововиявленими свідоцтвами про народження особи та на підставі рішень судів про встановлення факту проживання в Україні до 1991 року», - сказав Соколюк.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що такі випадки є неприпустимими.

«Я хочу всім працівникам ДМС сказати, що ми з цим не будемо миритися. Найближчим часом ми зробимо певні висновки, і вас чекає серйозна кадрова робота, в тому числі по лазівкам, які виникли, і як їм запобігти. Такі випадки не є системними, але міграційна система, громадянство України, паспорти - це повинна бути скеля, по якій можна залізти тільки по закону», - підкреслив він.

Раніше стало відомо, яке місце зайняла Україна в рейтингу паспортів.

Нагадаємо також, Георгій Тука розповів про виготовлення паспортів біля зони АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: