Нардепи не захотіли збиратися на позачергове засідання

Читать на русском
Нардеп Юлія Тимошенко сказала, що Батьківщина та «Самопоміч на нараді керівників фракцій підтримали ідею провести позачергове засідання парламенту в п'ятницю, 30 березня.

Нардеп Юлія Тимошенко сказала, що «Батьківщина» та «Самопоміч» на нараді керівників фракцій підтримали ідею провести позачергове засідання парламенту в п'ятницю, 30 березня.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на інформацію, озвучену Тимошенко на брифінгу в середу, 28 квітня.

Але, за інформацією політика, інші фракції не підтримали це рішення, тому засідання парламенту відбудеться вже наступного тижня, на початку квітня. Провести засідання Ради пропонували через зауваження єврокомісара з приводу декларування антикорупційних громадських організацій.

Нагадаємо, відповідна заява з'явилася через те, що вже 1 квітня спливає термін подачі електронних декларацій громадськими активістами, які працюють у сфері протидії корупції. Брюссель неодноразово вимагав від України скасувати це зобов'язання, але нічого не було зроблено: президент Порошенко запропонував проект закону, який був жорстко розкритикований Венеційською комісією, а Верховна Рада не знайшла голосів для скасування скандальних норм.

Раніше суд не погодився з роз'ясненням НАЗК про провадження НАБУ щодо декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: