Суд зменшив розмір застави ще одному підозрюваному у справі Держінвестпроекту

Читать на русском
Столичний Апеляційний суд продовжує тенденцію щодо зменшення розмірів застави підозрюваним у справі Держінвестпроекту.
Апеляційний суд Києва

Підозрюваному в причетності до розкрадання 259,2 мільйона гривень Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України колишньому заступнику голови Держінвестпроекта Сергію Шуту суд зменшив заставу в чотири рази.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Судді погодилися з рішенням першої інстанції про взяття під варту Шута, однак вважають такий розмір застави непомірним для нього. На думку колегії суддів, через сімейне й матеріальне становище підозрюваний не може внести таку суму. У суді зазначили, що Шут має постійне місце проживання, перебуває у фактичному шлюбі, на його утриманні перебуває малолітня дитина, а його дружина вагітна.

Таким чином, розмір застави має бути зменшений із 20 млн грн до 5 млн грн.

Водночас у разі внесення застави на Шута покладуть наступні зобов'язання: прибувати за першим викликом; не відлучатися з місця проживання; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними в зазначеній справі; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, одному з підозрюваних у справі Держінвестпроекту зменшили суму застави.

Раніше суд обрав запобіжний захід усім чотирьом затриманим у цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: