Держприкордонслужба отримала п'ять безпілотників

Читать на русском
Держприкордонслужба отримала 5 безпілотних авіаційних комплексів, які були придбані прикордонним відомством у рамках Державного оборонного замовлення.

Держприкордонслужба отримала 5 безпілотних авіаційних комплексів, які були придбані прикордонним відомством в рамках Державного оборонного замовлення.

Про це повідомили в прес-службі відомства, передає «Слово і Діло».

«До складу отриманих авіаційних комплексів українського виробництва Spectator-M належать 15 безпілотних літальних апаратів, оснащених цифровими захищеними каналами зв'язку та модернізованим моніторинговим обладнанням», – поінформували в прес-службі Держприкордонслужби.

Прикордонники підкреслили, що новітня техніка значно підвищить ефективність при виконанні завдань з охорони кордонів держави. Наразі всі безпілотники перебувають у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора І. Момота, де завершується первинна підготовка персоналу підрозділів повітряної розвідки низки прикордонних загонів. Навчання проходить під керівництвом інструкторів підприємства-виготовлювача, а також будуть оформлені необхідні документи для обліку повітряних суден та отримання сертифікатів льотної придатності.

«Уже в січні 2018 року екіпажі на полігоні відпрацьовуватимуть бойове злагодження й після його завершення виконуватимуть завдання повітряної розвідки. Варто відзначити, що розвиток авіації в Державній прикордонній службі України сьогодні відбувається відповідно до Концепції та програми її розвитку на період до 2020 року. В її основі лежить створення сучасної авіаційної структури, здатної забезпечити всебічну авіаційну підтримку виконання завдань, покладених на прикордонне відомство», – йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що досвід останніх років вимагає широкого використання безпілотних авіаційних систем в охороні державного кордону для виконання великого спектра завдань.

Раніше повідомлялося, що контрабандисти хотіли перекинути цигарки до Польщі новим способом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: