Трамп продовжив санкції Обами проти Росії

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп продовжив на рік дію виконавчих указів санкцій у відповідь на хакерські атаки проти Сполучених Штатів.

Президент США Дональд Трамп продовжив на рік дію виконавчих указів санкцій у відповідь на хакерські атаки проти Сполучених Штатів.

Як повідомляє прес-служба Білого дому, дія нового етапу санкцій вводиться до 1 квітня 2019 року, пише «Слово і Діло».

Справа Скрипаля: терпіння щодо Путіна на межіМіністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон заявив, що світ об'єднався навколо позиції Лондона щодо отруєння колишнього агента Сергія Скрипаля, а також про те, що терпіння щодо президента Росії Володимира Путіна на межі.

Обмежувальні заходи вперше були введені 1 квітня 2015 року президентом США Бараком Обамою. В кінці грудня 2016 року їх розширили. Вашингтон також вислав 35 російських дипломатів.

У поясненні прес-служби Білого дому вказується, що хакерські атаки як і раніше створюють незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики і економіки США.

Адміністрація Обами ввела санкції щодо ФСБ і ГРУ, а також трьох компаній - ЦОР Security, Автономної некомерційної організації Професійне об'єднання конструкторів систем інформатики (АПО ПО КСИ) і Спеціальний технологічний центр.

Зокрема, в списку санкцій виявився начальник Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Ігор Коробов, його заступники Володимир Алексєєв, Сергій Гізун і Ігор Костюков.

Також під санкції потрапили росіяни, які здійснювали кібератаки, Євген Богачов і Олексій Белан. Наводяться їх нікнейми: Lastik, lucky12345, Monstr, Pollingsoon і Slavik у першого і Abyrvalg, Anthony Anthony, Fedyunya, M4G у другого.

Раніше повідомлялося, що США можуть запровадити санкції проти РФ у зв'язку з отруєнням у Великобританії екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

Також США звинуватили Росію в нових кібератаках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: