Справа Труханова: суд не відсторонив ще одного чиновника Одеської міськради

Читать на русском
Директора одного з департаментів Одеської міськради залишили на посаді, а питання відсторонення ще одного чиновника мерії розглянуть пізніше.
Василь Шкрябай і Олексій Спекторфото: «Слово і Діло»

Голову комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василя Шкрябая, якого підозрюють у причетності до схеми розкрадання 185 мільйонів гривень на купівлі будівлі нової мерії, залишили на посаді.

Таке рішення ухвалив сьогодні, 13 березня, суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

За словами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентина Мусіяки, суд відмовив у задоволенні клопотання. Він також додав, що питання відсторонення директора Департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора перенесли на 20 березня через неявку адвоката.

Крім того, на запитання журналіста «Слова і Діла» про подальшу долю грошей ТОВ «Девелопмент Еліт», арешт з яких знімався судом уже кілька разів, прокурор відповів: «Судовий процес триває».

Як відомо, Шкрябаю і Спектору суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Як з'ясував журналіст «Слова і Діла», під час одного з останніх судових засідань прокурор САП Мусіяка подав заяву про відвід слідчому судді Вадиму Сеніну. Він зазначав, що після повторного направлення клопотання про арешт грошей «Девелопмент Еліт» воно було розподілене за Сеніним. Водночас 12 лютого під час розгляду зазначеного клопотання, яке проходило без повідомлення та виклику представника власника майна, суддя оголосив перерву до 21 лютого після долучення прокурором додаткових матеріалів.

Втім, після продовження судового засідання 21 лютого з'явився представник «Девелопмент Еліт», відправивши того ж дня через канцелярію суду заперечення на клопотання. При ознайомленні з матеріалами справи прокурор дізнався, що про призначення наступного засідання судом було повідомлено представнику «Девелопмент Еліт», оскільки підпис адвоката наявний на відповідній розписці, хоча він не був учасником судового розгляду від 12 лютого. Мусіяка також зазначив, що 13 лютого адвокат «Девелопмент Еліт» подав заяву особисто Сеніну про надання для ознайомлення матеріалів вказаної справи.

На думку прокурора, вищевказане може свідчити про позапроцесуальні відносини суду з представником «Девелопмент Еліт» та його допуск всупереч раніше ухваленому судом рішенню про розгляд справи без повідомлення представника компанії до участі в розгляді справи.

Суд задовольнив заяву про відвід судді Сеніна.

Нагадаємо, Апеляційний суд залишив мера Одеси Генадія Труханова на посаді.

Раніше суд щодо відсторонення віце-мера Одеси перенесли.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: