Клімкін закликав обговорити запровадження в Україні латиниці

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав обговорити можливе використання в Україні латиниці поряд із кириличною абеткою.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав обговорити можливе використання в Україні латиниці разом із кириличною абеткою.

Про це він написав у Facebook у вівторок, 27 березня, передає «Слово і Діло».

«Земовіт Щерек (польський письменник і журналіст – ред.) запитав, чому б Україні не запровадити поряд із кирилицею латиницю. Наша мета – формування української політичної нації, тому маємо працювати на те, що нас об'єднує, а не роз'єднує. З іншого боку, чому б не подискутувати?», – написав Клімкін.

Він уточнив, що розмова про роль України в центральноєвропейській спільноті відбулася в понеділок, 26 березня, за участю журналістів, письменників і колишніх політиків.

Відзначимо, що зараз серед слов'янських країн кирилицею користуються Україна, Білорусь, Росія, Македонія, Чорногорія, Сербія, Болгарія та Боснія і Герцеговина.

Раніше повідомлялося, що російська мова стає непопулярною в країнах СНД.

Нагадаємо також, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв наприкінці лютого цього року затвердив нову редакцію національного алфавіту на основі латиниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: