У Клімкіна вимагають негайного доступу до Сенцова

Читать на русском
МЗС України терміново вимагає від РФ надати негайний доступ консулу до українського режисера Олега Сенцової через погіршення його стану здоров'я.

МЗС України терміново вимагає від РФ надати негайний доступ консулу до українського режисера Олега Сенцової через погіршення його стану здоров'я.

Про це в Twitter написала речниця МЗС Мар'яна Беца, пише «Слово і Діло».

Клімкін запевнив, що «список Савченко» буде розширенийСказано 26 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Як відомо, нещодавно Сенцов, засуджений у Росії за сфабрикованою справою, розповів у листі сестрі, що повільно й безповоротно втрачає здоров'я в колонії в місті Лабитнангі.

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Справа Сенцова. Правозахисники не знайшли українця в російській колоніїУкраїнський кінорежисер Олег Сенцов, засуджений в Росії за сфабрикованою справою, не числиться у виправній колонії в Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова й Кольченка є сфабрикованою, та виступили з критикою на адресу РФ, вимагаючи звільнити їх. Росія на заклики не реагує.

Як відомо, сестра Cенцова відмовилася від інформації про свою готовність просити про помилування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: