Клімкін пропонує працевлаштувати британських дипломатів

Читать на русском
Міністр закордонних справ запросив в Україну співробітників Британської Ради в Росії, про зупинку роботи якої також заявили в Російській Федерації.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запросив в Україну співробітників Британської Ради в Росії, про зупинку роботи якої також заявили в Російській Федерації.

Про це пише «Слово і Діло».

Справа Скрипаля: Британія відмовила Росії в доступіВлада Британії відмовила російським дипломатам у доступі до отруєного колишнього російського шпигуна Сергій Скрипаля, оскільки розглядає його як британського підданого.

Глава МЗС Павло Клімкін пропонує міністру закордонних справ Великобританії Борису Джонсону працевлаштувати 23 висланих із РФ британських дипломатів у Києві.

«Пропоную Борису Джонсону працевлаштувати 23 британських дипломатів у Києві і відновити роботу консульської секції: українці будуть раді знову отримувати британські візи швидко і не через Варшаву. І Джудіт буде допомога», - зазначив Клімкін.

Крім того, він запросив в Україну співробітників Британської Ради в Росії, про зупинку роботи якої також заявили в РФ.

Нагадаємо, що Великобританія вирішила висилати із країни 23 російських дипломатів і припинити всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

17 березня Росія оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії в Москві, а також відкликала згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Великобританії в Санкт-Петербурзі. Крім того, в МЗС РФ повідомили про закриття Британської Ради в Росії.

Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон вважає безглуздими і шкідливими тільки для самих росіян вжиті Москвою дипломатичні заходи на адресу Лондона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: