Пожежа в Кемерово: консульство з'ясовує, чи є серед жертв українці

Читать на русском
Український консул у Новосибірську перевіряє інформацію, чи громадяни України могли бути серед загиблих і постраждалих внаслідок пожежі в ТРЦ в місті Кемерово.

Український консул у Новосибірську перевіряє інформацію, чи громадяни України могли бути серед загиблих і постраждалих унаслідок пожежі в ТРЦ «Зимова вишня» в місті Кемерово.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив «Українській правді» заступник директора департаменту консульської служби МЗС-начальник управління консульського забезпечення Василь Кирилич.

Пожежа у Кемерово: зросла кількість загиблих (доповнено)Кількість загиблих в результаті пожежі в ТЦ Зимова вишня в російському місті Кемерово збільшилася до 48 осіб. Серед загиблих є діти.

За його словами, компетентні органи РФ поки що не надають інформацію про загиблих та постраждалих у цій трагедії.

Нагадаємо, пожежа в ТЦ в Кемерово почалася на четвертому, останньому поверсі торгового центру вдень 25 березня. Площа займання досягла 1,5 тисячі квадратних метрів. З будівлі були врятовані 20 осіб, ще 100 евакуйовані.

Пожежа почалася в батутній кімнаті. За попередніми даними, хтось із дітей підпалив поролон принесеною запальничкою. За іншою версією, причиною пожежі може бути несправна електропроводка.

Пожежа остаточно не ліквідована. Пожежники змогли потрапити до всіх приміщень лише за 12 годин після початку пожежі.

За останніми даними, загинули 53 людини, в тому числі не менш ніж 9 дітей.

Як пишуть ЗМІ, люди масово здають кров для постраждалих у пожежі.

Слідчі затримали чотирьох осіб. Імена затриманих офіційно не розкриваються, але відомо, що серед них орендар приміщення, де був епіцентр пожежі, й голова керівної компанії, що відповідала за ТЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: