Законопроект про уніфікацію системи соціальної допомоги так і не з'явився в Раді, як обіцяв Рева

Читать на русском
Рева обіцяв до кінця 2017 року передати до Ради законопроект щодо уніфікації системи надання соцдопомоги, але зміни до нього досі опрацьовуються структурними підрозділами Мінсоцполітики.
Андрій РеваСлово і Діло

Міністр соціальної політики Андрій Рева провалив обіцянку до кінця 2017 року подати до Верховної Ради законопроект про уніфікацію системи надання соціальної допомоги, згідно з яким люди отримували б гроші не за статусом, а виходячи з їхніх реальних доходів.

Таку обіцянку він дав 19 жовтня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми зараз готуємо новий закон, який, я сподіваюся, буде переданий до Верховної Ради й ухвалений до нового року, який уніфікує систему надання соціальної допомоги. Тому що те, що в нас зараз робиться, це те саме, що в пенсійній системі. Ми уніфікуємо види допомоги. Люди будуть отримувати (допомогу – ред.) виходячи з їхніх реальних доходів. Якщо вони будуть низькими, значить, ми будемо доплачувати до прожиткового мінімуму. Тобто основний принцип – ми будемо виходити не зі статусу людини, а з її матеріального становища», – заявив Рева.

Як повідомили «Слову і Ділу» в Міністерстві соціальної політики, протягом 2017 року відомство напрацьовувало зміни до чинного законодавства щодо уніфікації системи державної соціальної підтримки населення, однак відповідні зміни наразі продовжують опрацьовуватися в його структурних підрозділах.

Оскільки в 2017 році законопроект щодо уніфікації системи надання соціальної допомоги не буво поданий до Верховної Ради, обіцянка міністра отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рева дав 32 обіцянки, з яких 11 виконав, а 5 – провалив.

Нагадаємо, МВФ запропонував Україні не підвищувати мінімалку.

Також ми писали, що Мінсоцполітики хоче змінити критерії для отримання субсидій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: