МВФ запропонував Україні не підвищувати мінімалку

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд запропонував Україні заморозити підвищення мінімальної зарплати на 3 роки.

Міжнародний валютний фонд запропонував Україні заморозити підвищення мінімальної зарплати на 3 роки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Капітал».

«Якщо в цьому році ми підвищуємо мінімальну пенсію на 10%, ми мінімум на 15% повинні збільшити мінімальну зарплату. Що ми читаємо в проекті Меморандуму? Заморозити зарплату на три роки. Що це означає? Що мінімальна пенсія буде зростати, а внесок в ПФ буде падати. Ми знову будемо збільшувати дефіцит ПФ, за що нас лає МВФ. Хлопці, поясніть мені цей феномен, щоб я зрозумів. Але відповіді немає», - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Міністр заявив, що мінімальна зарплата не буде заморожена на рівні 3200 грн. За його словами, в подальшому підвищення мінімальної зарплати не буде відбуватися стрибкоподібно. «Я не думаю, що мінімальна зарплата буде рости стрибкоподібно так, як вона виросла зараз. Вона три роки не росла. У нас співвідношення між середньою і мінімальною зарплатою за три роки погіршився в 2 рази. Ми просто вирівняли співвідношення», - сказав Рева.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд вимагає до кінця року підвищити тарифи на електроенергію для населення до 2,31 грн за кВт·год.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: