Шаройко звинуватили в зборі інформації про військові об'єкти РФ

Читать на русском
Затриманий український журналіст Павло Шаройко займався в Білорусі збором інформації про такі об'єкти, як Рада Міністрів, МЗС Білорусі, посольство і військові об'єкти Росії в країні.
Павло Шаройко

**Затриманий український журналіст Павло Шаройко займався в Білорусі збором інформації про такі об'єкти, як Рада Міністрів, МЗС Білорусі, посольство і військові об'єкти Росії в країні. ** Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на БЕЛТА, про це повідомили представники правоохоронних органів Білорусі.

Тимчук розповів деталі затримання Шаройка в БілорусіЗа словами Тимчука, в день затримання Шаройка працівник пропагандистського російського телеканалу ініціював із ним зустріч.

Відзначається, що протягом року Шаройко і його так звана агентурна мережа, псевдоніми мінімум 16 учасників якої були виявлені під час обшуку в будинку журналіста, повинна була вивчити ці об'єкти, заводити і розвивати знайомства, починати або продовжувати отримання інформації про них.

Також передбачається, що полковнику Ігорю Скворцову і Павлу Шаройко було доручено надати відомості про особливості митного режиму в частині ввезення в державу технічних засобів електрозв'язку та електронно-обчислювальної техніки, наявності в прикордонних районах з Україною покриття вітчизняних операторів мобільного зв'язку, а також розподілу радіочастотного ресурсу, стану радіоаматорства серед місцевого населення.

Крім цього, під час обшуку у затриманого журналіста на електронних носіях виявили копії розвідувальних донесень, а також завдання від так званих кураторів.

Як повідомлялося, Європейська федерація журналістів разом з Національною спілкою журналістів України вимагає негайно звільнити журналіста Павла Шаройко, заарештованого в Мінську білоруським КДБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: