Кіберполіція викрила хакера у зломі комп'ютерів світових банків та готелів

Читать на русском
Кіберполіція викрила українського хакера у зломі комп'ютерів світових банків і готелів. Чоловік входив до міжнародної хакерського угруповання «Cobalt».

Кіберполіція викрила українського хакера у зломі комп'ютерів світових банків і готелів. Чоловік входив в міжнародну хакерську угруповання «Cobalt», члени якого причетні до масових атак на різні світові банки.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, передає «Слово і Діло».

Аваков пообіцяв створити кіберполіцію у 2016 роціСказано 9 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Оперативники з кіберполіції встановили всіх учасників цього угруповання. Всі вони знаходяться на території Російської Федерації.

Так, правоохоронці встановили причетність 30-річного жителя Києва до розробки вірусів, кібершпіонажу і продажу персональних даних громадян із усього світу. Хакер також збував різноманітне шкідливе програмне забезпечення, а його віруси використовувалися для одержання віддаленого доступу до комп'ютерів жертв і подальшого повного контролю над ними.

«Чоловік з 2016 року є учасником хакерського угруповання, відомої під назвою «Cobalt», члени якої причетні до масових атак на різні світові банки. До його обов'язків входили розробка і підтримка належної роботи експлойтів, які використовували уразливості в найбільш поширених серед користувачів програмних продуктів», - відзначають в прес-службі.

Кіберполіція викрила українського хакера у зломі комп'ютерів світових банків і готелів. Чоловік входив до міжнародної хакерського угруповання «Cobalt».

Після отримання доступу до комп'ютера, зловмисник отримував персональну інформацію і банківські реквізити всіх клієнтів банку або готелю, комп'ютер яких був вражений. Отриману інформацію - продавав. Встановлено, що під час однієї з таких угод йому вдалося продати близько 140 тисяч реквізитів банківських карт. Тоді, за попередніми підрахунками, сума «гонорару» склала майже 1,5 мільйона доларів.

Працівники кіберполіції провели санкціоновані обшуки за адресами реєстрації і проживання зловмисника. Під час обшуку поліцейські вилучили комп'ютерну техніку та флеш накопичувачі. За результатами їхнього попереднього огляду фахівці з кіберполіції виявили інформацію про електронних поштових скриньок, які використовувалися для незаконного втручання.

Також виявлено бази даних веб-ресурсів мережі Інтернет, до яких незаконно було отримано доступ, скомпрометовані дані банківських карт, доступи до систем клієнтів банків громадян країн Європи і США та сканкопії паспортів, як громадян України, так і інших країн світу. Крім того, виявлені облікові записи доступу до закритих хакерських форумів і різноманітне шкідливе програмне забезпечення.

У рамках кримінального провадження розпочатого за ст. 361 КК України, встановлюються особи, яким зловмисник продавав шкідливо програмне забезпечення і допомагав в отриманні повного контролю над комп'ютерною технікою жертв.

Раніше в Києві затримали хакера міжнародної платформи Avalanche.

Нагадаємо також, що хакери зламали сайт Собчак і розмістили на ньому фото Жириновського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: