Оцінка суддів: громадськість не братиме участь

Читать на русском
Вища кваліфікаційна комісія суддів України змінами до регламенту оцінки суддів технічно витіснила Громадську раду доброчесності з переатестації суддів.

Громадська рада доброчесності припиняє участь у процесі кваліфікаційної оцінки суддів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ради в неділю, 25 березня, пише «Слово і Діло».

В організації нагадали, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України менш ніж за рік має намір переатестувати 6 тисяч суддів, а 23 березня одна з її колегій за півтори години провела співбесіди з 9 суддями.

«Це лише підтверджує, що кваліфікаційне тестування - це конвеєр ... Як наслідок, уже в «реформованих» судах виявляться і судді Майдану, і судді, які часто відвідують окуповані території ...», - йдеться в повідомленні.

У заяві також говориться про те, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України змінами до регламенту оцінки суддів технічно витіснила Громадську раду доброчесності з переатестації суддів.

«Щоб влада, розхвалюючи досягнення судової реформи перед українцями і міжнародними організаціями вкотре не використовувала громадськість, Громадська рада доброчесності вирішила припинити свою участь у квазіпроцесі очищення суддівського корпусу», - відзначили в ГРД.

Відзначимо, Громадська рада доброчесності створена і діє на підставі статті 87 Закону України Про судоустрій і статус суддів для сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики і чесноти для цілей кваліфікаційного оцінювання.

Громадська рада чесноти складається із двадцяти членів, які обираються терміном на два роки.

Порошенко створив новий суд Києва замість Печерського і ГолосіївськогоПрезидент Петро Порошенко створив Третiй окружний суд Киева замiсть Печерського и Голосiївського районних судiв столицi.

Нагадаємо, у грудні президент Петро Порошенко підписав укази, які передбачають ліквідацію місцевих судів і створення замість них окружних.

Як повідомлялося, новий Верховний Суд почав роботу 15 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: