ГПУ просить Нідерланди відправити голос Саакашвілі

Читать на русском
Україна просить правоохоронні органи Нідерландів взяти у лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі зразки голосу для розслідування в Україні.

Україна просить правоохоронні органи Нідерландів взяти у лідера партії Рух нових сил Михеіла Саакашвілі зразки голосу для розслідування в Україні.

Відповідний запит направила Генеральна прокуратура України.

Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну на 3 роки: реакція соцмережМіхеілу Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну до 2021 року. Як до цього поставилися українці – в матеріалі Слова і Діла.

Як інформує «Слово і Діло», про це в суботу, 24 лютого, повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

«Кілька днів тому ми направили в Голландію міжнародно-правове доручення, у рамках якого голландській владі пропонується відібрати у Саакашвілі зразки його голосу», - сказав Єнін.

За його словами, нідерландська сторона буде це робити самостійно, відповідно до доручення.

Відповідаючи на питання про те, чи означає це, що зразки голосу Саакашвілі може надати тільки в порядку доброї волі, заступник генпрокурора сказав:

«Так, безумовно, це його право. А якщо він відмовиться, то це вкотре розвінчує міф Саакашвілі про те, що він готовий співпрацювати із правоохоронними органами».

Нагадаємо, Нідерланди видали Саакашвілі вид на проживання.

Раніше Саакашвілі у Варшаві зажадав, щоб його судили в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: