Нідерланди скасовують закон, який блокує асоціацію України

Читать на русском
У Нідерландах нижня палата парламенту проголосувала за скасування закону про консультативний референдум, який заблокував угоду про асоціацію України з Євросоюзом у 2016 році.

У Нідерландах нижня палата парламенту проголосувала за скасування закону про консультативний референдум, який заблокував угоду про асоціацію України з Євросоюзом у 2016 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання NOS.

Законопроект, який регулює скасування закону, схвалили 76 депутатів із коаліційних фракцій. Проти проголосували 69 опозиційних депутатів.

Через кілька тижнів закон про скасування буде розглянуто в сенаті. Як зазначає видання, урядові партії мають переважну більшість і у верхній палаті парламенту.

Нагадаємо, через кілька місяців після ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію Україна - ЄС голландці зібрали необхідні 300 тисяч підписів для проведення консультативного референдуму за угодою.

Референдум у Нідерландах відбувся 6 квітня 2016 року. 61 відсотків проголосували проти угоди між Україною і Євросоюзом.

Незважаючи на консультативний статус, уряд не захотів йти проти волі виборців, які проголосували проти ратифікації.

Асоціація з ЄС у дії: що це дасть українцям1 вересня Угода про асоціацію з ЄС набула чинності. Які переваги отримає Україна, чи зміниться ринок товарів та чого чекати українцям, розповіли експерти.

У підсумку, в грудні 2016 року було прийнято додаткове рішення з шести пунктів, присвячене Угоді про асоціацію. Вони не змінили угоду, а лише підтвердили ті норми, які вже були в її тексті.

Нагадаємо, в ЄС заявили, що Верховна Рада України блокує багато законопроектів, ухвалення яких передбачено Угодою про асоціацію з Європейським союзом.

Також повідомлялося, що Манафорт може бути причетний до відмови від асоціації з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: