Небезпечний сценарій Кремля для України: що засвідчило рішення щодо Савченко

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог
Олексій Голобуцькийполітолог

Якби після відео генпрокурора в депутатів не спрацював інстинкт самозбереження, то тут вже нічим допомогти було б неможливо.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

Якими б маніпуляційними не були соцопитування на тему того, терорист Савченко чи герой, ігри в дестабілізацію чітко вказують на автора сценарію – Кремль, звернув увагу політтехнолог.

«Роль «торпеди» Савченко зрозуміла нашим спецслужбам давно, але в російській розвідці зараз також не найкращі професіонали працюють, тому із Савченко й Рубаном все вийшло «по-дебільному». Це не виключає факту того, що теракти та вбивства готували по-справжньому. Верховна Рада має відкинути будь-які сантименти й зрозуміти, що спецслужби зупинили сценарій вбивства десятків депутатів за півкроку», – зазначив експерт.

Цілком імовірно, що під куполом у Савчекно могли бути інші співучасники з депутатськими значками, додав Березовець.

Рада дозволила заарештувати Савченко: реакція соцмережРада зняла з Надії Савченко недоторканність і дозволила її заарештувати. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Політолог Олексій Голобуцький зазначив, що позитивне голосування за всіма трьома пунктами добре в першу чергу для самих депутатів.

«Тепер найголовніше, щоб Рубан або Савченко назвали головного ляльковода. Його прізвище скандували депутати – Медведчук. Якби ВР не проголосувала за арешт Савченко, то можна було б чекати нових «героїв» із новими терактами», – підкреслив він.

Нагадаємо, Рада проголосувала за зняття недоторканності, затримання та арешт Савченко. Під час засідання Ради продемонстрували відеодокази причетності Савченко до підготовки теракту.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що з приводу того, що відбувається, думають у соціальних мережах.

Відзначимо, що серед тих, хто голосував проти подання генерального прокурора, були депутати від «Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич, Михайло Добкін, Євген Балицький і Вадим Рабінович. Як голосували в Раді – на нашій інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: