Рада частково скасувала скандальні зміни до КПК

Читать на русском
ВР ухвалила закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень, яким пропонувалося скасувати ухвалені в жовтні минулого року скандальні поправки до КПК.

ВР ухвалила закон «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень», яким пропонувалося скасувати ухвалені в жовтні минулого року скандальні поправки до КПК.

За відповідне рішення народні депутати віддали 256 голосів, пише «Слово і Діло».

Аваков закликав нардепів внести поправки до КПКМіністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликає Верховну Раду внести зміни до законів, які з 15 березня 2018 року можуть паралізувати роботу правоохоронців.

Законом внесені зміни до статей 132, 184, 234 КПК, якими виключене положення про те, що подання клопотання щодо застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення обшуку чи обрання запобіжних заходів, призначення експертизи здійснюється виключно на підставі ухвали слідчого судді й подається до місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого перебуває (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

Згідно з прикінцевими та перехідними положеннями, «клопотання слідчих, прокурорів про застосування забезпечення заходів кримінального провадження або проведення обшуків, які подані до відповідних судів до набуття чинності цим законом, розглядаються в порядку, що діяв до набуття чинності цим законом».

Закон ухвалили з урахуванням пропозицій комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Включили до порядку денного цей законопроект із другої спроби 245 голосами нардепів.

Нагадаємо, зміни до КПК України в частині заходів забезпечення кримінального провадження, термінів досудового розслідування, здійснення експертиз та іншого набули чинності 15 березня 2018 року.

Автор скандальних поправок до КПК нардеп Андрій Лозовой запевнив, що вони жодним чином не вплинуть на терміни поховання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: