Українські ППО привели в бойову готовність – ЗСУ

Читать на русском
Сили і засоби української ППО привели в бойову готовність після провокації авіації Росії в районі Чорного моря.

Сили і засоби української ППО привели в бойову готовність після провокації авіації Росії в районі Чорного моря.

Про це у четвер повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Як призовники ухиляються від служби в арміїСлово і Діло з'ясовувало, які в Україні найпопулярніші способи уникнути строкової служби в армії.

У командуванні повідомили, що 22 березня вдруге за місяць зафіксовані «провокативні дії з боку повітряної компоненти Повітряно-космічних сил Російської Федерації вздовж східного та південного повітряного кордону України».

«Винищувальна та бомбардувальна авіація країни агресора здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек із максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України та АР Крим, а також із наближенням, до 40 кілометрів, до берегової лінії зі сторони Чорного моря з подальшим польотом вздовж узбережжя Румунії, Республіки Болгарія та Республіки Туреччина», – повідомили в командуванні.

Крім того, вказується, що група дальніх стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22 з повним боєкомплектом у супроводі пари винищувачів Су-30 РФ здійснили політ у повітряному просторі АР Крим, Азовського та Чорного морів із відпрацювань певних умовних завдань.

«Такі дії авіації Російської Федерації викликані передусім реакцією на проведення чергового етапу командно штабних тренувань у Повітряних силах Збройних сил України та з метою умовного відпрацювання блокади протоки Босфор», – заявили в командуванні Повітряних сил.

Раніше з'ясувалося скільки резервістів готові служити в армії.

Також повідомлялося, що призову підлягають понад 15 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: