Кабмін затвердив чисельність призовників цієї весни

Читать на русском
Загальна чисельність призовників складатиме 15 190 осіб, з яких до Національної гвардії направлять 4 тисячі, до Збройних сил – майже 9 тисяч осіб.

Чисельність тих, хто підлягає призову на строкову військову службу в квітні-травні, встановлена ​​в розмірі 15 190 осіб.

Як інформує «Слово і Діло», відповідне рішення уряд ухвалив сьогодні, 21 березня, на засіданні, повідомляють «Українські новини».

Облави на призовників: коли сама держава не визнає війну, вона не має права засуджувати ухильниківПоки поліція та військові розшукують призовників у нічних клубах, у ЗСУ відреклися відтаких рейдів. Чи припустимими є такі методи пошуку призовників і хто за це відповідатиме, розбиралися з експертами.

Як зазначається, загальна чисельність призовників складатиме 15 190 осіб, з яких до Національної гвардії направлять 4 тисячі, до Збройних сил – майже 9 тисяч осіб.

Зокрема, в Києві планують призвати 563 юнаків. Максимальну кількість призовників (1520) планують набрати в Дніпропетровській області, а мінімальну (255) – в Закарпатській.

Витрати на проведення призову складуть 54 944 294 гривні. При цьому зазначається, що обсяг витрат на 1 призовника складе 3617 гривень 13 копійок, з яких 3524 гривні підуть на виплату грошової допомоги призовнику.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловлювало протест у зв'язку з призовом Росією на військову службу громадян України, які проживають на території анексованого Криму.

«Слово і Діло» з'ясовувало, які найпопулярніші способи уникнути строкової служби в армії в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: