Верховний суд відмовився розглядати малозначні позови

Читать на русском
У Касаційному цивільному суді України відмовилися відкрити провадження у спорі про відшкодування матеріальної шкоди в розмірі 150 613, 28 грн,через його малозначність.

У Касаційному цивільному суді України відмовилися відкрити провадження у спорі про відшкодування матеріальної шкоди в розмірі 150 613, 28 грн,через його малозначність.

Як інформує «Слово і Діло», про це в середу, 21 березня, повідомляє Страна.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Верховний Суд запрацює у 2017 роціСказано 4 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Суддя-доповідач роз'яснив, що згідно із законодавством, не підлягають касаційному оскарженню судових рішень в малозначущих справах. До останніх відносяться справи, в яких ціна позову не перевищує 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 січня 2018 року - 1762 грн).

Це означає, що мінімальний поріг становить тепер 1762х100 = 176 200 гривень.

Даний позов був поданий в жовтні 2017 року, коли прожитковий мінімум становив 1684 грн, а апеляційний суд виніс рішення після 15 грудня (дата вступу в силу нових процесуальних кодексів).

Реформування суду: що політики обіцяли зробити для української Феміди15 грудня в Україні відзначають день працівників суду. Слово і Діло вирішило згадати, що обіцяли зробити українські політики для української Феміди.

Однак в ухвалі суду вказано, що суд має право відносити справу до категорії малозначущих на будь-якій стадії його розгляду.

Як повідомлялося, в Україні почав роботу новий Верховний Суд.

Раніше було обрано нового голову Верховного Суда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: