Питання Донбасу: експерти розкажуть, коли буде мир

Читать на русском
У  Києві обговорять питання міжнародних перехідних адміністрацій на Донбасі.  Мета нацплатформи  миру на території Луганської та Донецької областей.

У п’ятницю, 23 березня, в Києві обговорять питання міжнародних перехідних адміністрацій на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше переселенцівВ Україні в лютому зареєстровані 1 мільйон 489 тисяч 659 переселенців. У яких регіонах країни їх найбільше – дивіться на інфографіках Слова і Діла.

Зустріч пройде у форматі круглого столу, за участі міжнародного експерта Вольфганга Петріча, який був Верховним представником по Боснії та Герцеговині та спеціальним представником ЄС у Боснії.

Як розповіли організатори, планується створення і забезпечення функціонування позапартійної, інклюзивної Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію». Головна мета якої досягнення миру на території Луганської та Донецької областей, обговорення методів деокупації регіону в контексті дотримання стандартів прав людини.

Ініціаторами платформи є незалежні українські громадські організації, зокрема Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД), Центр з проблем безпеки та розвитку, Платформа соціальних та гуманітарних інновацій «Єдиний координаційний центр», громадський марафон #НавіщоНамБути_Разом?, в партнерстві з Міністерствами закордонних справ Швейцарії, Фінляндії та Німеччини.

Захід відбудеться 23 березня о 12.00 в прес-центрі «Укрінформу».

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, що пропонує змінити статус переселенця.

Як відомо, 24 лютого, набув чинності закон Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

Згідно з документом Україна вважає території окремих районів Донецької та Луганської областей окупованими Росією. Також РФ офіційно визнана країною-агресором.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: